Er is een uitgebreid assortiment pakketten met zonnepanelen beschikbaar en het is van belang dat u uit dit uitgebreide assortiment het juiste pakket zonnepanelen voor woning vindt. Om u te helpen met de verschillende aspecten waar u verstandig aan doet rekening mee moet houden bij de keuze van uw pakket zonnepanelen volgt hieronder voor ieder aspect een omschrijving.


 Zonnepanelen DHZ Pakket


Garantie op het systeem.

Garantie is een belangrijk aspect wanneer u kiest voor een pakket zonnepanelen. Dit komt doordat zonnepanelen enige investering vereisen en een lange levensduur kennen. Zonnepanelen kennen twee soorten garantie, opbrengstgarantie en productgarantie. Opbrengstgarantie houdt in dat de zonnepanelen een bepaald percentage rendement garant dienen te produceren. Voor zonnepanelen geldt een opbrengstgarantie tot 10 jaar 90% en tot 25 jaar 80%. De productgarantie voor zonnepanelen is ongeveer 10 jaar. Voor een omvormer is een garantie van 5 jaar gebruikelijk. De garantie die geboden wordt verschilt per producent van zonnepanelen en omvormers.


Belangrijke keurmerken.

Er zijn verschillende keurmerken die aan zonnepanelen worden toebedeeld om de productkwaliteit aan te tonen. De belangrijke keurmerken worden hieronder benoemd.


De TÜV

Wereldwijd benoemt tot het meest betrouwbare keurmerk voor zonnepanelen beoordeeld TÜV de kwaliteit van zonnepanelen. Het oorspronkelijk Duitse keurmerk is wereldwijd hooggewaardeerd door de enorme expertise op de Duitse markt van zonnepanelen. TÜV beoordeeld de kwaliteit en het gebruik van de materialen en assemblages. Bij u keuze voor een merk zonnepanelen is het goed om voor zonnepanelen te kiezen met het TÜV keurmerk, dan bent u zeker van kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen.


Het IEC certificaat

IEC geeft internationaal normen voor veiligheid en elektrische componenten en apparatuur uit vanuit het Zwitserse onderzoeksgebied. Ook zonnepanelen dienen aan deze normen te voldoen en de zonnepanelen worden hierop uitvoerig getest voor de verkoop plaatsvindt. Het is een verplicht certificaat voor zonnepanelen waarbij de betrouwbaarheid, duurzaamheid en levensduur getest wordt.


Het CE keurmerk

Het CE keurmerk zegt niets over de kwaliteit van de zonnepanelen, maar is verplicht voor bedrijven binnen Europa die zonnepanelen verkopen. Het keurmerk toont aan dat het bedrijf een betrouwbaar zonnepanelenhandelaar is.


De RoHS

Alle stoffen die gebruikt worden voor de productie van zonnepanelen worden door RoHS onderzocht om de hoeveelheid giftige stoffen in zonnepanelen te minimaliseren. Het RoHS keurmerk geeft de beperking van giftige stoffen in de zonnepanelen weer.


Kies voor kwaliteit.

De kwaliteit van een zonnepanelensysteem is erg belangrijk. Door de focus op de kwaliteit in plaats van op de prijs te leggen zult u uiteindelijk voordeliger uitkomen. Dit komt doordat duurdere zonnepanelen veelal over een betere kwaliteit beschikken waardoor u een hoger rendement zult behalen en de zonnepanelen een langere levensduur hebben. U zult met een kwalitatief hoogwaardig zonnepanelensysteem dus meer energiekosten voor een langere periode besparen. De verschillende keurmerken kunnen u helpen bij de juiste keuze voor een kwalitatief zonnepanelenpakket.


Onderdelen van het systeem.

Wanneer u een totaal zonnepanelenpakket aanschaft is het belangrijk na te gaan wat er exact in dit pakket zonnepanelen inbegrepen zit en of er eventueel nog losse onderdelen aangeschaft dienen te worden. Bij een volledige zonnepaneleninstallatie heeft u het volgende nodig; zonnepanelen, omvormer, connectoren, kabels en montagemateriaal.


Berekening van KWh.

Om de hoeveelheid energie die u wenst te produceren te berekenen zult u eerst na moeten gaan hoeveel energie uw huishouden op dit moment verbruikt. Als u weet hoeveel energie uw huishouden verbruikt kunt u uitrekenen hoeveel energie uw pakket zonnepanelen op moet gaan leveren.
Het vermogen dat zonnepanelen produceren wordt uitgedrukt in Wattpiek, dit zult u om moeten rekenen naar KWh (het vermogen dat op de netstroom wordt gebruikt) om te weten hoeveel energie de zonnepanelen op moeten wekken. Deze omrekening kan gemakkelijk gemaakt worden door factor 0,85 te vermenigvuldigen met de Wattpiek om tot de geproduceerde KWh te komen.


Partner

Zonnepanelen offerte